Zijn ZZ-planten giftig voor katten?

Zamioculcas Zamiifolia (zam-ee-oh-KUL-kass zam-ee-FOH-lee-uh) is een ruige, populaire kamerplant die een uitstekende keuze is voor nalatige binnentuinders met minder dan perfecte plantomstandigheden. Deze plant is ook bekend als:

  • Zanzibar Gem
  • Smaragd Palm
  • Eeuwigheid Plant
  • Aroid Palm
  • Aroid-plant
  • Zuzu-plant
kat en een zz plantPin

Maar je zult het meestal gewoon de ZZ-fabriek horen noemen. Hoewel dit een populaire plant is, is hij bijna overal gemakkelijk te kopen. Het is helaas ook een giftige plant, waarvan alle delen als giftig worden beschouwd voor katten, honden, vee en mensen.

In dit artikel bespreken we de ZZ Plant, de toxiciteit en de verzorging ervan. Lees verder voor meer informatie.

Waarom is ZZ Plant populair?

ZZ Plant is een gemakkelijke Afrikaanse inheemse, een semi-succulente plant die bestand is tegen droogte en gifkenmerken van gemiddelde ernst vertoont. Met water kan de plant maandenlang overleven.

Deze zeer mooie plant met glanzend groene bladeren doet het vrij goed in de omstandigheden met weinig licht en droge lucht die in veel binnenomgevingen voorkomen.

Ondanks de toxiciteitsniveaus begonnen kwekerijen in Nederland ze in de jaren negentig te kweken en wereldwijd te distribueren.

Ze werden al snel enorm populair vanwege hun perfecte, zorgeloze karakter als kamerplanten. Ze doen het even goed in thuis- en kantooromgevingen.

Hoe gevaarlijk zijn ZZ-planten?

In het begin van deze eeuw gingen er geruchten dat contact met deze plant kanker zou kunnen veroorzaken; deze zijn echter gewoon niet waar.

Hoewel alle delen van deze plant giftig zijn, is het niet zo gevaarlijk als je zou vrezen. Zoals met veel giftige planten, is ZZ Plant niet bijzonder smakelijk. Een huisdier dat eraan knabbelt, zal waarschijnlijk niet veel eten.

Als een aanzienlijke hoeveelheid van de plant wordt ingenomen, veroorzaakt dit maagklachten, diarree en braken; het is echter niet waarschijnlijk dat deze symptomen ernstig zijn.

Het sap van de plant is irriterend en kan huiduitslag en/of schade aan de ogen veroorzaken omdat het sap calciumoxalaatkristallen bevat, wat irritatie en maagklachten kan veroorzaken omdat het bestaat uit kristallen met scherpe randen die behoorlijk irriterend zijn.

Contact met zacht weefsel zoals ogen, lippen en tong zal een onmiddellijk brandend en opzwellend gevoel veroorzaken. Dit voorkomt opname van de plant.

Het zou voor een huisdier of een kind moeilijk zijn om genoeg van de ZZ Plant te eten om krampen, diarree, braken en buikpijn te veroorzaken; Als dit echter gebeurt, moeten de symptomen binnen een paar uur vanzelf verdwijnen.

Meer over Is de ZZ-plant giftig?

Wat kunt u doen om te beschermen tegen ZZ-plantentoxiciteit?

Denk eraan uw tuinhandschoenen te dragen en uw ogen te beschermen wanneer u met uw ZZ Plant werkt. Zorg ervoor dat u ze na gebruik wast. Evenzo wilt u er zeker van zijn dat u al het tuingereedschap dat u met de ZZ Plant gebruikt, afwast.

Mocht u toch het sap van de ZZ Plant in uw ogen of mond krijgen, dan dient u de plek direct door te spoelen met schoon, lauw water.

Voordat u een behandeling toedient, moet u ervoor zorgen dat er geen stukjes ZZ Plant achterblijven in de mond van uw kind of huisdier.

Als je er zeker van bent dat alle aanstootgevende stukjes vegetatie zijn verwijderd, spoel je het sap weg en geef je melk, yoghurt of ijs.

Vergeet niet om uw eigen handen te wassen na het behandelen van uw huisdier of kind.

Verwant: Waarom hebben ZZ-planten gele bladeren?

Is het mogelijk om ZZ Plant veilig te houden?

De potentiële toxiciteit van de ZZ Plant kan u ervan weerhouden er een in uw huis te hebben, maar houd er rekening mee dat het niet uitmaakt wat voor soort planten u heeft, u ze buiten het bereik van kinderen en huisdieren moet houden.

Ook als de plant niet giftig is voor het huisdier of het kind, wil je hem toch beschermen tegen nieuwsgierigheid en bemoeizucht.

Om deze reden moet u gewoon het standaardprotocol toepassen en uw ZZ-plant in een gebied houden waar er niet tegen wordt gestoten door voorbijgangers of dat er niet mee kan worden geknoeid door huisdieren en kinderen. Zet het op een hoge plank of plaats het op een fysiek verboden plek.

OPMERKING: Sinaasappelschillen zijn gesuggereerd om nieuwsgierige huisdieren te ontmoedigen om de ZZ-plant te bekijken.

Deze onderhoudsvriendelijke plant doet het goed in de meeste omgevingen

Over het algemeen geldt: als u zich op uw gemak voelt in uw huis, zal uw ZZ Plant dat ook zijn. Deze plant kan het goed doen in een breed scala aan lichtinstellingen en houdt van een matige luchtvochtigheid en standaardtemperaturen.

Je plant heeft niet veel snoei of andere handelingen nodig, dus dat zou je gerust moeten stellen met betrekking tot de mogelijke toxiciteit.

Over het algemeen beloont de ZZ Plant een zeer kleine inspanning met een overvloedige hoeveelheid mooi groen blad.

Deze plant overleeft en gedijt met een onregelmatig waterschema. Gebruik de week- en droogmethode om grondig water te geven en wacht tot de grond droog is voordat u opnieuw water geeft.

Zet de plant in laag tot fel indirect licht. Begrijp dat het, zoals alle planten, het beter zal doen met meer licht. Sterker nog, met goede verlichting kan het in de lente zelfs een paar kleine, discrete bloemen produceren.

Een goed verzorgde plant heeft ook heel weinig plagenbestrijding nodig.

Zoals veel giftige planten is het bestand tegen de meeste plagen; een overbewaterde ZZ Plant zal echter bladluizen aantrekken.

Hoewel deze plant niet regelmatig gesnoeid hoeft te worden, wil je hem misschien af ​​en toe afstoffen. Zoals bij veel vetplanten, lijken de dikke, vlezige bladeren stof aan te trekken, en dit kan de fotosynthese verstoren.

ZZ Plant is een relatief snelle groeier, dus het kan zijn dat je hem in het voorjaar jaarlijks moet verpotten. Als je dat doet, wil je misschien ook nieuwe planten vermeerderen door de wortelstokken te verdelen en/of stekken te nemen.

Houd er rekening mee dat het sap huidirritatie kan veroorzaken, dus gebruik bescherming en was uw tuingereedschap daarna.

creditSource link

Excelsiorveldwezelt
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart