Wat is een Sedum Cassette?

Waneer u een groendak wilt, is het mogelijk dat u uitkomt bij een Sedum Cassette. Maar wat is een sedum cassette nu precies? Een sedum cassette is een ondiepe plantenbak die opgebouwd is in verschillende lagen. Hierbij zijn de bovenste lagen vetplantjes. Doordat deze vetplantjes gekenmerkt worden door het feit dat deze goed geworteld zijn, vormen zij gelijk een groene dakbedekking. Niet zo raar dus dat deze manier veel gebruikt wordt wanneer mensen op zoek zijn naar een groendak. Een extra voordeel is dat is dat cassettes aan elkaar vast te klikken zijn. Hierdoor kunt u ze als het ware als puzzelstukjes in elkaar zetten, wat het product erg gebruiksvriendelijk maakt. Er zijn verschillende soorten sedum cassettes op de markt. Wanneer u gaat voor een eenvoudige oplossing, dan is de Click ‘n Go een goede optie voor u. Deze is erg makkelijk te installeren en zorgt voor een mooi resultaat. Uiteraard kunt u ook voor een andere Sedum Cassette kiezen, maar hou er dan rekening mee dat het installeren lastiger kan gaan.

De voordelen van een groendak

De sedum cassette is natuurlijk onderdeel van het groendak. Wanneer u kiest voor een groendak, zijn daar verschillende redenen voor. Het eerste voordeel is dat een groendak water opvangt. Hierdoor heeft u minder last van wateroverlast wanneer het een periode lang hard regent. Daarnaast biedt een groendak een leefomgeving voor insecten en werkt het verkoelend in de zomer. Dit scheelt weer in de aanschaf van bijvoorbeeld een airco. Ook zorgt u hiermee voor meer groen in de buurt. Uw huis/kantoor wordt hierdoor aantrekkelijker en het zorgt voor een mooiere buurt. Daarnaast is het in sommige gevallen zelfs mogelijk om subsidie te ontvangen voor een groendak. Bekijk zeker of dit voor u ook mogelijk is, omdat dit veel in de kosten kan schelen. Door het toenemende wateroverlast in Nederland, zijn er veel oplossingen nodig die helpen met de afvoer van het regenwater. Een van de voordelen is een groendak. Door de plantenwortels die in het groendak verwerkt zitten, vindt het overtallige regenwater een goede plek.

Waar kan ik een groendak krijgen?

Wanneer u op zoek bent naar een groendak, zijn er verschillende plekken waar u er een aan kunt schaffen. Het is belangrijk om te kijken of u deze zelf kunt aanleggen. Wanneer dit het geval is, wordt de aankoop al een stuk makkelijker. Niet ieder bedrijf die een groendak verkoopt legt deze ook zelf. Wanneer u dit dus zelf kunt, wordt de keuze al een stuk makkelijker. Daarnaast is het belangrijk dat u een bedrijf kiest dat het juiste merk verkoopt. Een bedrijf als SedumPlaza biedt bijvoorbeeld veel merken aan. Hierdoor weet u zeker dat u bij dit bedrijf de juiste groendaken vindt. Daarnaast is het belangrijk wat de recensies van andere mensen zijn. Wanneer deze goed zijn, kunt u ervan uitgaan dat het bedrijf aan uw wensen kan voldoen.

Excelsiorveldwezelt
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart