Patsy’s gelaagde tuin – Groene Tuin

We bezoeken vandaag de Colorado-tuin van Patsy Lahue.

gelaagd tuinbedDeze tuin is gebouwd in verschillende niveaus met deze prachtige bakstenen keermuren. Ik vind het geweldig hoe hierdoor alle planten kunnen schitteren, omdat die aan de achterkant niet worden geblokkeerd door die aan de voorkant.

tuinbedden op een hellingAls je vanaf de zijkant langs de tuin kijkt, kun je zien hoe weelderig en vol bloei het is. Witte bloemen zijn overal verspreid, waardoor de hele ruimte samenkomt.

tuinterras naast huisAls je vanaf de bovenkant van de tuin naar het huis kijkt, kun je zien dat er een heerlijke plek is om te zitten, met de stoelen ingesteld zodat je je kunt concentreren op het genieten van de mooie beplanting.

stenen pad dat naar de tuin leidtPaden leiden je omhoog en door de tuin, waardoor het onderhoud eenvoudig is, en je kunt alle planten van dichtbij verkennen en bekijken.

tuin in volle bloeiEr zijn veel zinnia’s (Zinnia elegantie, eenjarig), een geweldige, langbloeiende eenjarige die veel kleur geeft voor een beetje werk. Dit zijn kortere variëteiten die zeer geschikt zijn voor een borderbeplanting als deze, in tegenstelling tot de zeer hoge variëteiten die worden gekweekt voor gebruik als snijbloem. Veel van het wit komt van de opzichtige schutbladen van een andere jaarlijkse, sneeuw-op-de-berg (Euphorbia marignata, jaarlijks). Zowel de zinnia als de sneeuw-op-de-berg zijn inheemse Noord-Amerikaanse planten.

tuin met veel roze plantenWarme rode en roze zinnia’s weerspiegelen de roze bloemen van een sedum (Sedum ‘Autumn Joy’, zones 3-9) en de warme tinten in de baksteen zelf.

uitzicht op de tuin vanuit keukenraamEn dit is het uitzicht vanuit de keuken! Bij het ontwerpen van een tuin is het geweldig om tijd te besteden aan het nadenken over hoe het eruit zal zien vanuit de ramen waar u het meest uitkijkt. Van dit uitzicht zou ik bijna zin krijgen om de afwas te doen.

Heeft u een tuin die u wilt delen?

Heb je foto’s om te delen? We zouden graag uw tuin zien, een bepaalde verzameling planten waar u van houdt, of een prachtige tuin die u heeft mogen bezoeken!

Om in te dienen, stuur 5-10 foto’s naar [email protected] samen met wat informatie over de planten op de foto’s en waar je de foto’s hebt gemaakt. We horen graag waar u zich bevindt, hoe lang u al tuiniert, successen waar u trots op bent, mislukkingen waarvan u hebt geleerd, verwachtingen voor de toekomst, favoriete planten of grappige verhalen uit uw tuin.

Als u foto’s in afzonderlijke e-mails naar de GPOD-e-mailbox wilt verzenden, is dat prima.

Heb je een mobiele telefoon? Tag je foto’s op Facebook, Instagram of Twitter met #FineGardening!

Je hoeft geen professionele tuinfotograaf te zijn – bekijk onze tips voor tuinfotografie!

Ontvangt u de GPOD al per e-mail? Registreer hier.

creditSource link

Excelsiorveldwezelt
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart