Cherry’s bezoek aan Milner Gardens

Regelmatige GPOD-bijdrager Cherry Ong heeft een aantal ongelooflijke tuinen gedeeld die ze dit jaar bezocht.

Ik had de kans om in augustus enkele tuinen op Vancouver Island te bezoeken. Een van hen was Milner-tuinen, een indrukwekkende natuurlijke landgoedtuin.

Deze tuin heeft een andere smaak dan de gebruikelijke rijkbloeiende tuinen die we zien, en ik denk dat alle enthousiaste tuiniers zijn persoonlijkheid zouden waarderen en waarderen.

De geschiedenis van de tuin

Volgens de tuin’s website, deze tuin begon als het landgoed van de familie Milner, gekocht door Ray Milner in 1939 als een ontsnapping aan zijn werk in Alberta. Zijn tweede vrouw, Veronica Milner, was een Britse aristocraat die verwant was aan figuren als Winston Churchill en Diana, Princess of Wales. Ze was ook een kunstenaar en een gepassioneerd tuinier. Veronica hielp de tuinen op het landgoed vorm te geven en voegde veel zeldzame en ongewone bomen toe die ze verzamelde tijdens reizen naar het buitenland met haar man. De Milners noemden hun landgoed ‘Long Distance’. Nadat het in 1996 was overgenomen door de Vancouver Island University, werd de naam veranderd in de Milner Gardens.

gebouw bedekt met klimop en omgeven door groenDit gebouw is bijna volledig bedekt met klimop uit Boston (Parthenocissus tricuspidata, Zones 4–8).

pergola en tuinbeeldEen tuinstructuur en een bank bieden een plek om te zitten en te genieten van een sculptuur en de bomen daarachter.

tuinhek met gat voor bomenIk hou van de hints van de tuin die net zichtbaar zijn door deze opening in de structuur en de wijnstok.

schaduwrijke tuin vol weelderig groenGroen, groen en nog eens groen. Er zijn hier geen bloemen nodig – dit is een zeer rustgevende ruimte.

tuinbank met uitzicht op de oceaanEn er zijn een aantal behoorlijk ongelooflijke uitzichten. Ik vind het geweldig dat deze tuin nu open is voor het publiek, zodat iedereen ervan kan genieten.

reiger tuinbeeld verscholen tussen plantenEen standbeeld van een reiger in het weelderige groen

gebouw met veel hortensia's ervoorDit gebouw wordt bijna verzwolgen door bloeiende hortensia’s (Hortensia macrophylla, Zones 5-9).

kas omgeven door potplantenZelfs een achterhoek met kassen is mooi met potten met bloemen.

tuin zwembad naast trappen die leiden naar tuinpadBrede trappen nodigen u uit om de tuin daarachter te verkennen.

tuin zwembad met bomen en struiken rondomPerfect stil, spiegelend water weerspiegelt een mimosaboom (Albizia julibrissin, zones 6-9) in volle bloei.

Heeft u een tuin die u wilt delen?

Heb je foto’s om te delen? We zouden graag uw tuin zien, een bepaalde verzameling planten waar u van houdt, of een prachtige tuin die u heeft mogen bezoeken!

Om in te dienen, stuur 5-10 foto’s naar [email protected] samen met wat informatie over de planten op de foto’s en waar je de foto’s hebt gemaakt. We horen graag waar u zich bevindt, hoe lang u al tuiniert, successen waar u trots op bent, mislukkingen waarvan u hebt geleerd, verwachtingen voor de toekomst, favoriete planten of grappige verhalen uit uw tuin.

Als u foto’s in afzonderlijke e-mails naar de GPOD-e-mailbox wilt verzenden, is dat prima.

Heb je een mobiele telefoon? Tag je foto’s op Facebook, Instagram of Twitter met #FineGardening!

Je hoeft geen professionele tuinfotograaf te zijn – bekijk onze tips voor tuinfotografie!

Ontvangt u de GPOD al per e-mail? Registreer hier.

creditSource link

Excelsiorveldwezelt
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart